Rabu, 22 Mei 2013

BUNGA RAYA


ANTARA KOLEKSI  BUNGA RAYA (HIBISCUS) KAMI

hibiscus layer merah


hibiscus mix pink putih
hibiscus putih


hibiscus hawai

hibiscus layer purple


hibiscus layer oren
 


hibiscus layer merah

hibiscua yellow red
 
hibiscus layer kuning


Penjagaan pokok bunga raya :
  • Pokok bunga raya atau hibiscus perlukan cahaya matahari yang cukup, sangat sesuai diletakan di tempat panas dan tidak berteduh. Sesuai dijadikan tanaman hiasan
  • Memerlukan air yang sederhana tidak terlalu banyak dan tidak terlalu sedikit. 
  • Cantas pokok bunga raya untuk mendapatkan pokok yang rendang
  • Lakukan pembajaan yang betul dan teratur.
Anda boleh mendapatkan anak pokok dengan terus mengunjungi kami di:

Nano nursery & cleaning services
Batu 3 Lorong Yu 2
Kg Sungai Yu
45000 Kuala Selangor
E-mail: nanonursery88@gmail.com
014-6913101( nano)
012-6824766 (liza)

Rabu, 15 Mei 2013

TANAH CAMPURAN TANAMAN BUNGA DAN SAYURAN

Kami menjual tanah campuran  sesuai untuk menanam pokok bunga dan sayuran.

Campuran tanah merah,tanah hitam, skam padi dan cocopeat.ready untuk dijual


proses pembungkusan
Anda boleh mendapatkan dengan terus mengunjungi kami di:

Nano nursery & cleaning services
Batu 3 Lorong Yu 2
Kg Sungai Yu
45000 Kuala Selangor
E-mail: nanonursery88@gmail.com
014-6913101( nano)
012-6824766 (liza)

KAMI SEDIA MENJUAL DENGAN  HARGA BORONG.


TUMBUHAN,BUNGA DAN TAMAN

Hai hari ni liza nak berbicara berkaitan tumbuhan, bunga dan taman. Penting ke pokok bunga ni? Mestilah penting pokok bunga ni ibarat keseimbanagn dalam kehidupan kita. Rumah yang ada pokok bunga dan pokok-pokok yang lain pasti suasananya berbeza tak percaya cuba anda lakukan sedikat perubahan pada rumah anda bukan susah pun nak wujudkan taman kat rumah. kalau ada pokok bunga dan sedikit dekorasi dah cukup untuk membuatkan rumah anda berseri.
liza sendiri dah cuba memang lain tau hari-hari kita nak balik rumah cepat sebab nak tengok bunga, bila hujung minggu nak bangun awal sebab nak bersihkan halaman rumah sambil tengok-tengok bunga stress hilang tau boleh jadi terapi bagi mereka yang ada sakit darah tinggi, maigrain, strok dan lain-lain penyakit. kebanyakan customer liza yang datang ramai mengakui bunga banyak memberikan mereka perubahan dalam hidup. Kesihatan bertambah baik kualiti hidup juga meningkat.
 janganlah kata rumah saya kecik jer nak buat taman pun tak boleh. Tak ape beli pasu bunga than tanam bunga dan letak depan rumah tu confirm anda akan rasa teruja tengok bunga-bunga ni. tapi kalau anda ada ruang yang cukup luas di rumah tak salah kalau belanja sedikat wang untuk buat taman bunga jangan biarkan jer tanah tu di tumbuhi rumput dan lalang. lepas ni mesti anda lekat jer kat rumah tak nak kuar shopping hehehehe..oklah nak show sikit pokok-pokok bunga yang ada di nursery liza. cuci mata sikit eh wat hilang stress


Khamis, 2 Mei 2013

NURSERY BUNGA DEPAN RUMAH

Lama tak update blog ni..sory ye agak sibuk sikit.. insyallah saya akan lebih kerap lagi untuk update blog ni yer.. nak cerita sikit pasal nursery depan rumah yang diusahakan oleh kami.. nursery kami membekalkan pelbagai jenis bunga, anak pokok, medium tanah, pasu bunga dan benih sayuran serta herba.. kepada mereka yang gemar akan bunga-bunga kampong dan juga bunga2 landskap seperti bunga puding, kertas dll bolehla dapatkan anak2 pokok bunga disini.. kami menjual secara terus dan  online.. ok nak bagi u oullsss layan dulu gambar-gambar di bawah ni yer.. enjoyyyy!!!!


semaian anak pokok puding
 


Pelbagai jenis bunga
 

ok ni hanya sebahagian saja nnti kita cuci mata lagi yerr :)